15. siječanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Umirovljenicima uručene potvrde o završenoj edukaciji

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je uz zamjenicu Sandru Malenicu, pročelnicu Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženku Dević i ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Lanu Velimirović Vukalović, u Gradskoj vijećnici svečano uručio potvrde umirovljenicima za nedavno završene tečajeve njemačkog jezika i informatike.

Tečajevi su bili organizirani u Pučkom otvorenom učilištu kroz jesensko razdoblje, a oba programa financirana su donacijama Grada Varaždina.

Gradonačelnik je prilikom uručenja potvrda čestitao umirovljenicima: "Osobito nam je drago primati naše umirovljenike koji postižu tako dobre rezultate u učenju stranog jezika i informatike jer danas se pismenost čovjeka definira u tome koliko jezika govorimo i koliko smo informatički pismeni. Stoga je dobro da naše Pučko otvoreno učilište inzistira na ovakvim tečajevima. Grad u tome financijski pomaže, a pomagat će i dalje. Koliko god je u ostatku Hrvatske cjeloživotno obrazovanje još uvijek floskula, u Varaždinu to nije slučaj i kontinuirano imamo grupe polaznika koji žele učiti. Čovjek nije star u trenutku fizičke starosti već onda kada gubi interes za sebe i za svijet oko sebe. Čestitam vam, ovo je veliki uspjeh, već od činjenice da ste iskazali interes i želju školovati se i što ste svjesni da je ulaganje u obrazovanje najisplativije i najbolje životno ulaganje, bez obzira kad se ono događa. Želim da se i mladi povode za vama jer kod nas u Hrvatskoj se još uvijek smatra, kad steknemo neku diplomu i dokument koji nam garantira "poslovne uspjehe", da je naš posao po pitanju obrazovanja završen, a to nije tako. Tek kada čovjek sam pokaže želju za učenjem, kreće na put obrazovanja i samoučenja." 

Grad Varaždin će i dalje financijski, organizacijski i kadrovski potpomagati ovakve projekte uz gradsku ustanovu Pučko otvoreno učilište. Gradonačelnik je također pozvao i ostale općine da se uključe: "U posljednju godinu i pol dana, više od 70 umirovljenika uključilo se u naše besplatne programe. S time se ni jedan drugi grad u Hrvatskoj ne može pohvaliti, a iskazuju nam interes i umirovljenici iz okolnih općina i gradova. Stoga molim načelnike ostalih općina da se i oni uključe. Pučko otvoreno učilište će im osigurati dobru cijenu, a uključivanje umirovljenika u ovakve programe ima niz benefita i dobrobiti za njih kao i za cijelu zajednicu".