31. prosinac 2012.

Ujutro Djedovi Mrazovi na motoru, navečer velika fešta na Korzu

bajkeri na korzu image bajkeri na korzu

31.12.2012.-Varaždin broji posljednje sate 2012. od koje će se, kao i mnogi hrvatski gradovi, oprostiti programom na otvorenom na Korzu.
Dobra atmosfera na glavnom varaždinskom trgu vlada već od jutra. U 11 sati Korzom su „zabrundali“ motori s Djedovima Mrazovima. Po tradiciji su, naime, članovi varaždinskog Moto kluba Baroker na Korzo stigli s vrećama punim slatkiša za najmlađe.
A navečer će program početi već u 22 sata nastupom glazbenog sastava „Bonus“. Prije ponoći građane će zabavljati i tamburaški sastav „Mejaši“, a u ponoć će, uz odbrojavanje posljednjih sekundi stare godine, uz šampanjac i zvukove valcera građanima Novu godinu prvi čestitati gradonačelnik Goran Habuš.
Prema tradiciji, točno u ponoć na prijelazu iz Stare u Novu godinu na Korzu će krenuti varaždinska Novogodišnja utrka. Već po 35. put za redom Varaždin će organizirati prvi sportski događaj u godini. Organizator utrke je Atletski klub „Sloboda“, a trkači će trčati ulicama Varaždina 6 tisuća metara seniori, odnosno 3 tisuće metara seniorke. Također će se natjecati veterani i veteranke.
Uz nastupe Mejaša i grupe Bonus, te uz proglašenje pobjednika Novogodišnje utrke, program će potrajati do dva sata iz ponoći. Grad Varaždin će na Korzu organizirati i ponuditi besplatno kuhano vino i čaj za sve sudionike proslave. Uz to, ugostiteljskim objektima u centru grada bit će dozvoljen rad u novogodišnjoj noći.
Organizatori i ove godine apeliraju i pozivaju građane da su suzdrže od bacanja petardi i upotrebe drugih pirotehničkih sredstava jer se na dočeku u centru grada očekuje nekoliko tisuća građana.