07. srpanj 2014.

Udžbenici će varaždinske osnovnoškolce dočekati na klupama prvog dana nove školske godine

Schoolbooks

07.07.2014.- Projekt besplatnih udžbenika za varaždinske osnovnoškolce priprema se za veliko finale na početku nove školske godine. Škole su napravile popise učenika za koje su zatražile nabavu udžbenika, a naručeni će udžbenici čekati svoje nove vlasnike na školskim klupama na početku nove školske godine u rujnu. Roditelj ili skrbnik svakog osnovnoškolca će kod primitka udžbenika i radnih bilježnica potpisati izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika školi u urednom i uporabljivom stanju.
Da podsjetimo, Grad Varaždin financira nabavu udžbenika i radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u školskoj godini 2014./2015. koji su utvrđeni Katalogom obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu od školske godine 2014/2015 objavljenog na stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Financirat će se udžbenici i radne bilježnice iz tzv. osnovnog kompleta, bez knjiga za izborne predmete (vjeronauk, informatika, drugi strani jezik), a roditelji će morati sami nabaviti pomagala poput mapa i atlasa.
Pravo na besplatno korištenje udžbenika i radnih bilježnica ostvaruju učenici osnovnih škola koji imaju prebivalište na  području Grada Varaždina zaključno s  31. svibnja 2014. godine.