31. svibanj 2016. | Autor: [email protected]

Udrugama prostori u bivšoj školi

U srijedu, 1. lipnja 2016. godine u 10 sati u nekadašnjem Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u Graberju 33 u Varaždinu bit će upriličena podjela ključeva prostorija udrugama građana. 

Ključeve predstavnicima udruga uručit će gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš koji će nakon toga novinarima dati o tome posebnu izjavu.

Grad Varaždin je u travnju ove godine raspisao javni natječaj za dodjelu ukupno 25 prostorija različite veličine udrugama radi provođenja programa i projekata od interesa za Grad Varaždin. Povjerenstvo je izvršilo bodovanje pristiglih prijava pa će sutra novinarima biti poznato koje udruge nastavljaju svoje aktivnosti u tom atraktivnom i kvalitetnom prostoru nekadašnje škole.

Cijela zgrada ima sveukupno 1863,58 m2 neto korisne površine. Prostori koji se daju na korištenje udrugama imaju ukupno 1353,95 m2, a ostalo su zajednički prostori, komunikacije i sanitarni čvorovi. Trenutno su prostori dodijeljeni za 17 udruga s time da u dva slučaja isti prostor koriste po dvije udruge pa je dakle dodijeljeno 15 prostora čija je ukupna površina 585,66 m2. Unutar Zajednice tehničke kulture djeluje 8 udruga s kojima se ukupan broj smještenih udruga koje će imati prostor u nekadašnjoj školi penje na 24.