22. srpanj 2014.

Udrugama predstavljena kandidatura Varaždina za europsku prijestolnicu kulture

pk

22.07.2014.- Predstavnici čak tridesetak varaždinskih udruga odazvali su se pozivu Ureda za pripremu kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture, kako bi se što bolje upoznali s ovim projektom te mogućnostima za aktivno sudjelovanje u procesu kandidature.
Voditelj Ureda Raymond Rojnik tako je danas u palači Herzer predstavnicima udruga i civilnih inicijativa, ali i varaždinskim kreativcima koji se žele pridružiti ovom izazovu, predstavio inicijativu Europska prijestolnica kulture te njene glavne ciljeve, istaknuvši pri tom europsku dimenziju projekta te ih pozvao na suradnju.
- Budite dio timova koje formiramo, budite aktivni i kreativni, predlažite svoje ideje i programe, nudite projekte  - istaknuo je na predstavljanju Raymond Rojnik te pozvao predstavnike udruga i inicijativa da projekte prijavljuju na obrascima koji su dostupni na mrežnoj stranici www.varazdin2020.eu.
Tom je prigodom predstavljen i proces kandidature za Europsku prijestolnicu kulture te kriteriji po kojima će se ocjenjivati predloženi projekti.
Na predstavljanju je posebno naglašeno kako su na adresu Ureda već stigle prve inicijative, ali i konkretni programi koji bi mogli postati dio programa Varaždina i gradova – partnera za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.
- Ured će biti vaš servis, koji će vam pomoći pri uspostavi novih, međunarodnih kontakata te povezivanju s partnerima u inozemstvu, a pružit će i pomoć prilikom definiranja i pisanja projekata, kao i u pronalaženju izvora za njihovo financiranje – rekao je Rojnik te posebno naglasio važnost dugoročne održivosti prijavljenih projekata.