27. studeni 2021.

Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ predstavila svoje aktivnosti

U sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se održava od 15. studenog do 15. prosinca, Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ koja djeluje na području grada Varaždina danas 27. studenog 2021. godine na Franjevačkom trgu u Varaždinu predstavila je svoje aktivnosti. 

Predsjednik Udruge Đuro Kobal istaknuo je kako Udruga djeluje već šestu godinu i broji trenutno četrdeset članova koji se okupljaju jednom tjedno na tematskim radionicama i predavanjima, edukacijama o bolesti u prostorijama Udruge na adresi Alojzija Stepinca 1 u Varaždinu. Udruga također organizira i različite aktivnosti kao što su sportske igre, izrada prigodnih poklona, satovi poezije kako bi članovi što prije uz podršku Udruge i obitelji došli do spoznaje kako je živjeti normalan život bez konzumacije alkohola i ostalih sredstava ovisnosti jer zdrav čovjek znači zdravu obitelj i zdravo društvo.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u ime Grada Varaždina i Gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja podržao je rad Udruge te naglasio kako je kod ovisnosti bilo koje vrste ključno djelovati preventivno te ukoliko dođe do ovisnosti raditi na tome da pojedinac koji je postao ovisnik što prije dođe do spoznaje kako mu je potrebna pomoć. Upravo iz tog razloga Grad Varaždin podržava rad udruga kao što je Udruga apstinenata Varaždinske županije „Hrabrost“ koja je od velike pomoći osobama koje se bore s različitim vrstama ovisnosti. Zamjenik gradonačelnika također je napomenuo kako u doba pandemije ljudi sve lakše postaju ovisnici te je potrebno više raditi na mentalnom zdravlju pojedinca i društva u cjelini.