16. listopad 2014.

Učenici viših razreda varaždinskih osnovnih škola dobili svoje ormariće

ormarići1

16.10.2014. – Danas je na VI.  osnovnoj školi u Varaždinu predstavljen projekt „Školski ormarići“ čiji je cilj olakšati školske torbe za 1688 učenika viših razreda varaždinskih osnovnih škola. Ormarići su postavljeni na školske hodnike, a omogućit će svakom učeniku  njegov vlastiti, siguran  kutak.
„Ne samo djeca, i roditelji su pokazali veliko zadovoljstvo. To je ono što su oduvijek željeli-da dječje torbe budu lakše. Obzirom da se udžbenički standard ne može mijenjati, barem ne na ovoj lokalnoj razini, Grad je s ovim ormarićima stvarno izašao u susret i roditeljima i djeci tako da određeni dio udžbenika i drugih materijala učenici mogu redovito ostavljati u školi. Ormarići su olakšanje i za učitelje jer znaju da će učenici uvijek određeni pribor moći držati u školi, ali i da su učeničke stvari uvijek sigurne. Svako dijete u školi sada ima pravo na određenu privatnost i mislim da im to znači jako puno.“ – rekao je ravnatelj 6. osnovne škole Mario Stančić.
Iz varaždinskog gradskog proračuna za ovaj je projekt izdvojeno 322.830,00 kuna, a nastavlja se i iduće godine.
„Nastavljamo ulaganje u obrazovanje, što smo si davno zacrtali. Ove godine smo završili projekt e-dnevnika, prvi smo grad u Hrvatskoj u kojem sve škole i svi razredi imaju elektronske imenike, što nam daje neslućene mogućnosti za nadogradnju projekta. Roditelje učenika V. i VI. osnovne škole vjerojatno će razveseliti informacija da, unatoč tome što JPP nije prošao na Gradskom vijeću, ne odustajemo od dogradnje tih dviju škola.“ – rekao je gradonačelnik Goran Habuš.
Do kraja mjeseca, školski će ormarići biti postavljeni  i u II. i IV. osnovnoj školi.