27. kolovoz 2012.

U VARAŽDINU POSLJEDNJA RADIONICA PROJEKTA "E-SCENE"

E scene logo image e scene logo

27.08.2012. - U Varaždinu se od 26. kolovoza do 1. rujna  održava četvrta i posljednja radionica projekta „E-SCENE“ financiranog iz programa „Europa za građane“ Europske audiovizuelne i kulturne agencije (EACEA). Radionica koja se organizira u suradnji s udrugom „Krpe i konci“ okuplja 20-tak polaznika iz šest europskih gradova, mladih kreativaca zainteresiranih za tzv. uličnu umjetnost, koji će u pet radnih dana steći nove vještine, razmijeniti iskustva i stvoriti neformalnu mrežu kontakta. Polaznici će u petak, na ulicama Varaždina predstaviti stečena znanja i tako završiti svoj boravak u Varaždinu.
Projekt koji je započeo u jesen 2011. godine radionicom animiranog filma u Varaždinu ukupno je vrijedan 145 tisuća eura, a pokretač te glavni i vodeći partner mu je Grad Varaždin.
Kroz četiri radionice organizirane u sklopu projekta: radionice animiranog filma i ulične umjetnosti u Varaždinu te „bandcamp“ i „classiccamp“ glazbenih radionica organizirane u njemačkom Ravensburgu, „E-SCENE“ će okupiti više od 300 mladih ljudi, povezanih svojim umjetničkim i kreativnim talentima i interesima te zajedničkim radom.
„E-SCENE“ je drugi uzastopni projekt čije se financiranje ostvarilo kroz program „Europa za građane“ Europske unije te je tako Grad Varaždin najuspješniji hrvatski grad u privlačenju sredstava iz navedenog fonda.
Na njemu su, uz Varaždin, partneri njemački Ravensburg i Coswig, slovačka Trnava, talijanski Rivoli te švedska Solna. Ostali partneri su Razvojna agencija sjever – DAN, Filmsko-kreativni studio VANIMA,
Glazbena škola Varaždin, Krpe i konci, Varaždin, Glazbena škola Ravensburg, MOSKITO Ravensburg, Popbüro, Ravensburg, Glazbena škola Rivoli, Glazbena škola Coswig i COSCA Coswig.
Program „Europa za građane“ zamišljen je kao poticaj Europske unije za povećanjem razine aktivnosti i suradnje pobratimljenih gradova uz naglasak na izravnu suradnju građana kroz organizaciju raznih događanja, radionica ili sličnih manifestacija.