13. svibanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu otvoreno juniorsko Svjetsko prvenstvo u kuglanju

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki u petak je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić prisustvovao svečanosti otvorenja XV. Svjetskog prvenstva za mlađe juniore U18 i VIII. Svjetskog kupa za kadete koje se od 12. do 17. svibnja održava u Areni Varaždin.

Otvorenju su nazočili i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac te prvi dopredsjednik WNBA-NBC Jiji Jančalek.

Predsjednik Gradskog vijeća pozdravio je sve natjecatelje u ime gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja i zaželio im dobrodošlicu u Varaždin. „Varaždin je grad sporta te kontinuirano ulažemo i u sportsku infrastrukturu i u naše sportaše i sportske manifestacije. Ponosni smo na sve naše sportaše koji postižu vrhunske rezultate, ali smo uvijek i otvoreni za domaćinstva ovakvih velikih sportskih događaja i čast nam je primiti vas u našem gradu. Želimo vam da se ovdje osjećate ugodno, da postignete odlične uspjehe i rezultate te se nadam da ćete pronaći i malo vremena da razgledate naš prekrasan Varaždin.“ – rekao je Lovro Lukavečki.

Ceremoniji otvorenja prisustvovalo je 13 zemalja, a program su upotpunile djevojke iz Plesnog kluba FEEL i Cheerleading center BRAVO iz Varaždina.

U varaždinskoj Areni natječu se najbolji mladi svjetski igrači koji su budućnost kuglačkog sporta, a natjecanje se održava prema sljedećem rasporedu:

13. svibnja – ekipno cure U18, parovi Mix U14
14. svibnja – ekipno dečki, tandem Mix U14
15. svibnja – tandem mix, tandem cure i dečki U18, pojedinačno U14
16. svibnja – sprint cure i dečki U18
17. svibnja – pojedinačno cure i dečki U18

Hrvatski predstavnici u kategoriji kadeta su Nina Gašparini i Franko Perković, a mlađih juniora Nera Bakić, Sara Pejak, Paula Polanšćak, Dora Štetić, Anja Vicković, Niko Kalvi, Matej Mrle, Karlo Petranović, Fran Popović i Marin Zekić.

Za vrijeme trajanja XV. Svjetskog prvenstva za mlađe juniore U18 i VIII. Svjetskog kupa za kadete U14 osiguran je besplatan ulaz za sve posjetitelje.