24. srpanj 2012.

U VARAŽDINU O PORCIJUNKULOVU

porcijunkulovo pressica image porcijunkulovo pressica2

24.07.2012. - Grad Varaždin ugostio je predstavnike Grada Čakovca i tamošnje turističke turističke zajednice pruživši im priliku da Varaždincima i stanovnicima varaždinskog kraja i županije predstave nadolazeće Porcijunkulovo. Najveća turističko-kulturna manifestacija u Međimurju ove će se godine održati od 1. do 5. kolovoza, a o programu i važnosti Porcijunkulova za Čakovec govorili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Gordan Vrbanec, zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović i direktorica TZ grada Čakovca Ivana Maltar. Posjetitelji ovogodišnjeg Porcijunkulova mogu na 4 pozornice odabrati nešto za sebe u nekom od 60-ak raznovrsnih programa, a svojim će se proizvodima i uslugama predstaviti više od 120 izlagača.
Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik i Branka Tropp, direktorica Turističkog ureda TZ Grada Varaždina, istaknuli su kako je promocija Porcijunkulova primjer dobre suradnje na ovom prostoru, pozvavši Varaždince da posjete manifestaciju koja se u Čakovcu u ovom obliku održava već 48 godina, dok je njeno porijeklo iz crkvenog blagdana Gospe od anđela staro nekoliko stoljeća.
Turizam je gospodarska djelatnost koja nije omeđena granicama  i suradnja Varaždinaca i Čakovčanaca na neki je način priprema za ulazak Hrvatske u EU, budući da su iskustva naših susjeda pokazala da su upravo sjeverne regije prve koje će turisti jače početi istraživati.
Program ovogodišnjeg Porcijunkulova možete pogledati ovdje: http://www.varazdin.hr/cms-repository/file/porcijunkulovo-2012_339.doc