21. listopad 2020. | Autor: Maja Hrešć

U Varaždinu besplatni Internet na javnim prostorima preko inicijative WiFi4EU

Gradu Varaždinu je nakon uspješne prijave u inicijativu WiFi4EU od Europske komisije dodijeljen vaučer u iznosu od 15 tisuća eura za realizaciju besplatnog Interneta na javnim gradskim površinama.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup Internetu za građane preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice, muzeji i zdravstveni centri u cijeloj Europskoj uniji. Inicijativu financira Europska komisija dodjelom vaučera kao potpore za instaliranje Wi-Fi pristupnih točaka u središtima javnog života.

U gradu Varaždinu ukupno će biti postavljeno 13 uređaja za besplatni Internet na 13 pristupnih točaka, po lokacijama: Gradska vijećnica, Varteksova robna kuća, Palača Herzer, Kapucinski trg, HNK u Varaždinu, Trg slobode, Stari grad - Kula stražarnica, Palača Sermage, Sportski centar Sloboda, Gradski bazeni Varteks, Sportska dvorana Graberje, Park mladih i Kupalište na Dravi. Sustav će biti pušten u rad do kraja godine.