17. listopad 2012.

U tijeku projekt informatičkog obrazovanja

nformatičko opismenjavanje

17.10.2012. - U Pučkom otvorenom učilištu Varaždin i Zajednici tehničke kulture Grada Varaždina započela je provedba gradskog projekta informatičkog obrazovanja.
Temeljem Sporazuma o provođenju projekta informatičkog obrazovanja „Za kvalitetu zapošljavanja i rada“ kojeg zajednički provode Grad Varaždin, Pučko otvoreno učilište Varaždin i Zajednica tehničke kulture započelo je obrazovanje prve dvije grupe polaznika iz kategorije koje financira Grad Varaždin. 
U prostorijama učilišta, 09. listopada počelo je obrazovanje 15 polaznika iz kategorije nezaposlenih osoba, evidentiranih u HZZ-u, Područna služba Varaždin. Polaznici će proći verificirani program osposobljavanja za poslove Operater/ka na računalu u trajanju od 120 sati, a nakon završetka programa dobit će Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u radnu knjižicu. 15 polaznika III životne dobi krenulo je 10. listopada 2012. sa informatičkim obrazovanjem u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina. 15. listopada krenula je i treća grupa polaznika koju čine zaposlenici Gradskih ustanova i tvrtki. Polaznici će proći program Operater/ka na računalu u trajanju od 120 sati, a za njih je osigurana povlaštena cijena obrazovanja.