05. lipanj 2013.

U subotu akcija prikupljanja odjeće na placu

humana nova

05.06.2013.-U subotu, 8. lipnja 2013. godine u vremenu od 8 do 13 sati na varaždinskoj gradskoj tržnici bit će organizirana akcija prikupljanja odjeće. Aktivisti Humane Nove će na ulazu u tržnicu prikupljati tekstil, odjeću te čiste plastične vrećice. Navedenu akciju Socijalna zadruga Humana Nova  organizira u suradnji s Gradom Varaždinom,  Gradskom tržnicom i poduzećem Varkom povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava u cijelom Svijetu upravo 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, kada je usvojen Program zaštite okoliša UN-a.
Organizatori pozivaju građane da u što većem broju u subotu na tržnicu donesu odjeću, tekstil i plastične vrećice koje im stoje neiskorištene.
Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Kao takvi aktivno pridonose izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomažu socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Tako doprinose i održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.
Molimo medije da najave ovu akciju i pozovu građane na skupljanje tekstila.