26. kolovoz 2024. | Autor: dd

U rujnu u Varaždinu kreće izgradnja nove, moderne dvorane za tenis

Temeljem ugovora koji je potpisan u ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, Varaždin će za  godinu dana imati još jedan sportski objekt, novu tenis dvoranu.

Ugovor za izvođenje radova na izgradnji dvorane za tenis s pratećim sadržajima u Zagrebačkoj ulici 93 a potpisali su gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj te predstavnici tvrtki koje su dobile posao nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave: nositelj Zajednice ponuditelja Silvije Krsnik, direktor tvrtke Complex Projekt d.o.o. , te članovi zajednice Dalibor Cafuk, direktor DSC Energy  d.o.o. te Nikola Fajfarić, direktor Fajfarić Graditeljstvo d.o.o.

Novom dvoranom konačno ćemo dobiti primjerene uvjete za daljnji razvoj tenisa u Varaždinu.  Tenis je jedan od najpopularnijih sportova u Varaždinu, te sport koji ima dugu i bogatu tradiciju. Velik broj igrača, naročito u mlađim kategorijama, do sada nije imao, naročito po zimi, uvjete za treniranje. Uz to postoji i velik broju rekreativaca koji su vrlo zainteresirani za takvu ponudu. Za godinu dana imat ćemo dvoranu s tri terena i pratećim sadržajima koja će biti dostojna Varaždina, grada sporta u kojem se ulaže u infrastrukturu za razvoj različitih sportova, od nogometa, atletike, momčadskih dvoranskih sportova pa eto sada i tenisa. Slijedeće godine idemo također u dogradnju sportske dvorane u Graberju gdje ćemo maknuti one stare balone i dograditi dvoranu. To je najbolje preventiva, jer svaki uloženi euro u sport i sportsku infrastrukturu znači 10 eura uštede na zdravstvu.  – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj nakon potpisanog ugovora.

Vrijednost ugovorenih radova na novoj dvorani za tenis iznosi  2.241.418,48 EUR s uključenim PDV-om, a bit će financirani iz sredstava proračuna Grada Varaždina. Rok završetka radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao koje je planirano za početak rujna 2024. godine.

U Tehničkoj specifikaciji radova se navodi da će se Teniska dvorana graditi na k.č. 17440 k.o. Varaždin. Površina postojeće parcele iznosi 6.100 m2 a na parceli se nalazi jedan balon u kojem je teniski teren s aneksom u kojem su prateći sadržaji. Postojeći balon s aneksom se uklanja. Na ostatku parcele smješteni su vanjski tereni za tenis. Nova dvorana za tenis imat će tri teniska terena smještena  u jednoetažnom volumenu vanjskih dimenzija 51,35 x 38,60m'. Uz istočno pročelje predviđen je dvoetažni aneks vanjskih dimenzija 9,00 x 22,60 m' u koje su smješteni prateći sadržaji (caffe bar/klub, garderobe tenisača, ured trenera, soba za sastanke, prostor za trening i fizikalnu terapiju te pomoćne prostorije. Nadalje, nosiva konstrukcija će se izvesti kombinacijom materijala i to lameliranih drvenih okvira, armiranog betona i blok opeke, a krov dvorane će se izvesti od predgotovljenih "sendvič" panela s ispunom od mineralne vune. Također se navodi  da će završna podna obloga u dvorani biti polipropilenski tepih za tenis na asfaltnoj podlozi.

Objekat će  biti u posjedu TK Varaždin 1181 na temelju Ugovora o upravljanju i korištenju sportske građevine koja je u vlasništvu Grada Varaždina.