15. rujan 2022.

U Gradu Varaždinu obilježen "Svjetski dan svjesnosti o limfomima"

U organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) danas 15. rujna 2022. godine na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježen je „Svjetski dan svjesnosti o limfomima“. Tim povodom organizirano je i mjerenje  razine  šećera u krvi i krvnog tlaka zainteresiranim građanima.

Udruga djeluje s ciljem pomaganja bolesnika oboljelih od hematoloških bolesti, razvoja novih istraživačkih programa i metoda liječenja te u tu svrhu poduzima slijedeće aktivnosti: organizira liječenje bolesnika koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti, prikuplja donacije, razvija i provodi programe pomoći bolesnicima koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti, potiče nove metode liječenja, organizira stručnu i financijsku pomoć za navedene programe, podupire programe pomoći bolesnicima i njihovim obiteljima, podupire istraživački rad na području etiologije, terapije i liječenja leukemije, limfoma i srodnih hematoloških bolesti, razvija programe nesrodne transplantacije koštane srži u Republici Hrvatskoj, organizira seminare i savjetovanja te distribuira informacije s tih skupova zdravstvenim i znanstvenim ustanovama.

Grad Varaždin podržava program udruge , aktivno se  uključuje u akcije udruge u kojima se stanovništvo putem informativnog štanda educira o bolesti i liječenjima.

Posebna nam je čast da je upravo naš sugrađanin Dražen Vincek predsjednik   Hrvatske udruge leukemije i limfoma, kao i predsjednik podružnice  Varaždin.

Podršku radu Udruge danas je dao i Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

Udruga djeluje na adresi Graberje 33, Varaždin u prostoru koji je dan Udruzi na korištenje od strane Grada Varaždina.