04. veljača 2021. | Autor: Maja Hrešć

U Gornjem Kućanu nova biciklistička staza i odvodnja oborina

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u četvrtak je uz zamjenika Zlatana Avara, direktora gradske tvrtke Varkom Željka Bunića i pročelnika UO za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša Roberta Krajcera obišao radove na izgradnji biciklističke staze i sustavu odvodnje oborinskih voda s južne strane Varaždinske ulice u Gornjem Kućanu.

U dužini od 200 metara bit će izgrađen rasteretni kanalizacijski cjevovod za rasterećenje oborinskih voda poslovno-trgovačke zone te cestovni slivnici na dijelu Varaždinske ulice. Također, na južnom dijelu ulice, u dužini od 2,55 kilometra, uredit će se biciklistička staza.

„Ovo je važna komunalna, infrastrukturna i prometna investicija u našem gradu. Izgradit će se rasteretni kanal i Varkom će napraviti sustav oborinske odvodnje, a nakon toga postavit ćemo biciklističku stazu. Ova cesta postala je izrazito prometna jer najviše naših građana ide na obilaznicu, odnosno prema naplatnim kućicama, kroz Kućan i Kneginec. Građanima moramo zajamčiti sigurnost u biciklističkom i pješačkom prometu. S desne strane sve do zadnjeg skretanja prema Knegincu ići će biciklistička staza ove godine, a iduće godine nastavit ćemo s radovima do kraja naselja. Subvencijama koje nudimo za servis i kupnju bicikala kao i izgradnjom biciklističke infrastrukture, prije svega biciklističkih staza, želimo pojačati biciklistički promet. Ove će godine u gradu biti izgrađeno oko 6 kilometara biciklističkih staza.“ – rekao je gradonačelnik. Najavio je kako idući tjedan kreće proširenje parkirališta u Trakošćanskoj, Koprivničkoj te dijelu između ulica Tina Ujevića i Miroslava Krleže, što je dogovoreno s predstavnicima stanara okolnih zgrada. U vezi iste tematike slijede razgovori i s predstavnicima stanara u Režekovoj te Krležina/Vukovićeva. Planiran je i početak izgradnje kružnog toka kod Kućan Marofa.

Ukupna vrijednost radova u Gornjem Kućanu je 3.580.299,14 kuna od čega je 1.790.000,00 kuna osigurano iz proračuna Grada Varaždina, a 1.790,299,14 kuna iz sredstava naknade za razvoj lokalnih objekata odvodnje u sustavu Grada Varaždina. Radove izvodi Varkom d.d.

S obzirom na to da će se tijekom izvođenja radova promet povremeno odvijati jednom prometnom trakom uz regulaciju semaforima, mole se građani iz tog dijela grada za strpljenje.