29. srpanj 2019. | Autor: Goranka Grgić

U Finskoj održana radionica u projektu Come in!

U finskom gradu Pori od 4. – 7. srpnja 2019. godine održana je radionica naziva

Treasure Hunting Workshop u sklopu EU projekta Come in!, programa URBACT III. Predstavnici gradova partnera u projektu imali su prilike posjetiti područje festivala koji će biti organiziran iduće godine, upoznati se s lokalnom zajednicom i vidjeti neotkrivenu graditeljsku baštinu.

Na radionici je Grad Pori predstavio način poslovanja, osobito stavljajući naglasak na participaciju, odnosno prenoseći svoja iskustava uključivanja lokalne zajednice u proces donošenja odluka koje utječu na njih same. Radionica je osim u Gradskoj vijećnici održana i u samom epicentru budućeg festivala, u bivšoj radijskoj postaji, gdje se trenutno nalazi privremena izložba lokalne umjetničke udruge T.E.H.D.A.S.

U sklopu programa, održana je radionica na temu umjetnosti i zajednice, predstavivši  glavne inicijative umjetnika iz Pora koji pokušavaju predložiti rješenja društvenih problema uz pomoć umjetnosti.

Osim radijske postaje, sudionici radionice imali su prilike doživjeti i okolna naselja Metallikylä i Väinölä te zabilježiti svoje dojmove. Na temelju doživljenog svi su partneri prezentirali svoje misli i ideje o organizaciji festivala te na taj način dali domaćinima novi pogled i ideje za Festival koji će organizirati iduće godine.

 

Više o projektu možete saznati na: https://twitter.com/ComeinUrbact