06. svibanj 2013.

U Europskom tjednu: u četvrtak mališani predstavljaju zemlje EU, u subotu "Okusi Hrvatske"

rtinčević eu2 web

06.05.2013.-Varaždinski Jagićev park i ove će se godine pretvoriti u mini Europu, i to zahvaljujući mališanima iz 28 vrtića koji će se, kao i svake godine, u Jagićevom parku okupiti u sklopu projekta „Europa u srcu Varaždinske županije“. U četvrtak, 9. svibnja, od 11 do 13 sati mališani iz 15 varaždinskih i 13 dječjih vrtića iz cijele Varaždinske županije na svoj će način predstaviti zemlje Europske unije i Hrvatsku, a ove će godine svojim vršnjacima u zemlji koju prezentiraju poslati i kratak video-zapis.
„Središnji događaj ne samo Europskog tjedna već i proslave ulaska Hrvatske u europsku obitelj bit će „Okusi Hrvatske“, gastro-show koji će u subotu, 11. svibnja, na štandovima u središtu Varaždina predstaviti gastro posebnosti svih hrvatskih županija“ – najavila je na sjednici Savjeta za europske integracije Varaždinske županije njegova predsjednica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević.
Pozvala je Varaždince i sve stanovnike Varaždinske županije da od 10 do 16 sati pogledaju i kušaju što su to pripremili kuhari iz Udruge kuhara Varaždinske županije. Na „Okuse Hrvatske“ očekuje se i dolazak ministra turizma Darka Lorencina, a bogat glazbeni program počinje u 9.30 na varaždinskom Korzu. Uz štandove na Korzu i Franjevačkom trgu, organizatori – Gradska tržnica, Grad Varaždin i Varaždinska županija – mislili su i na najmlađe za koje će biti pripremljene slatkaonice s besplatnim slasticama i tortama.

Program Europskog tjedna pogledajte ovdje: http://www.varazdin.hr/cms-repository/file/program-europskog-tjedna_604.docx