26. lipanj 2012.

U BESPLATNOJ PROMOCIJI PROIZVODA I USLUGA OBRTNICIMA I PODUZETNICIMA POMOĆ KREATIVNIH SAVJETNICA

centar zivi image centar zivi

26.06.2012. - Do sredine rujna u varaždinskoj povijesnoj jezgri svi će zainteresirani obrtnici i poduzetnici moći besplatno promovirati svoje proizvode i usluge ispred svojih radnji, restorana i poslovnih prostora. Dio je to projekta „Centar živi“ kojeg su varaždinske gradske vlasti osmislile kako bi vratile život u uniformirani i sterilni izgled varaždinskog središta.
„Naše financijske mogućnosti nisu prevelike, no nastojali smo napraviti sve što je u našoj moći da obrtnike i poduzetnike potaknemo da bolje i jače promoviraju svoje proizvode, a Varaždince i turiste da se više zadržavaju i kupuju u centru grada. Udružili smo snage s Udruženjem  hrvatskih obrtnika grada Varaždina koje je o tom projektu obavijestilo sve svoje članove, te s kreativkama iz Centra kreativne industrije koje će davati besplatne savjete kako urediti promotivni prostor ispred poslovnih prostora svima onima kojima u tome treba pomoć.“ – rekla je na predstavljanju projekta „Centar živi“ Natalija Martinčević, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.


Za postavljanje vitrina, klupa, košara ili bilo kojeg drugog oblika promocije obrtnicima i poduzetnicima nisu potrebne nikakve dozvole niti prijave gradskim službama. Jedini je uvjet da prostor za izlaganje ne smije biti veći od 3 m2 i da se u prezentaciji poštuju estetske norme kako se ne bi narušila vizura grada. Svi zainteresirani obrtnici i poduzetnici koji žele zatražiti besplatnu pomoć kreativnih savjetnica Sabine Sokač, Suzane Bernat, Alenke Mikulan i Melite Kukec,  mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju grada Varaždina, na tel.  658 022.
Tijekom trajanja ovog pilot projekta, planiraju se brojne prezentacije, promocije, happeninzi, dani ulica i akcijske prodaje, a nakon njegova završetka provest će se anketa kako bi se vidjelo je li i koliko ova akcija pomogla obrtnicima i poduzetnicima u poslovanju i je li vratila kupce u središte Varaždina.