07. studeni 2023. | Autor: Maja Hrešć

Tvrtka CRATIS novi je generalni sponzor varaždinskog odbojkaškog kluba

U palači Patačić u utorak je svečano potpisan novi sponzorski ugovor između varaždinske tvrtke CRATIS d.o.o. i Odbojkaškog kluba Kitro Varaždin.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave tvrtke CRATIS Matija Grabar i sportski direktor OK Kitro Goran Jošić, a punu podršku ovakvom modelu financiranja varaždinskog sporta dao je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Potpisivanju je nazočio i tajnik kluba Slobodan Runjak.

„Izuzetno mi je drago što smo, nakon što je CRATIS, jedna od najbrže rastućih hrvatskih ICT tvrtki koja je prije par tjedana otvorila 17 milijuna eura vrijedan podatkovni centar u Varaždinu DC North i gdje su najavili i nove investicije, nova zapošljavanja, nova radna mjesta, sada domaćini potpisivanju ovog ugovora gdje oni pokazuju i društvenu odgovornost prema lokalnoj zajednici. Ovo je sjajna priča, u pitanju su značajna financijska sredstva i višegodišnji ugovor. Imamo još takvih primjera u našem gradu, ali nedovoljno. Dva posto ukupnih prihoda svake tvrtke može se neoporezivo dati u sport ili u kulturu i ovo što je CRATIS napravio je odličan iskorak. Tu imamo i sjajan primjer Vindije s baseballom i hrvanjem, Koke s rukometom, a ovo će biti jedan veliki i značajan vjetar u leđa varaždinskom odbojkaškom klubu uz podršku CRATIS-a.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Kazao je kako se raduje osvajanju novih titula kluba pod nazivom OK CRATIS Varaždin i pozvao i druge varaždinske gospodarstvenike i privrednike da pokažu ovakvu društvenu odgovornost poput CRATIS-a.

Matija Grabar je istaknuo kako će klubu s kojim tvrtka CRATIS dijeli vrijednosti poput timskog rada, ustrajnosti, zajedništva, osigurati sve preduvjete za uspjeh: „U svemu što radimo ili smo najveći ili smo najbolji i prepoznali smo veliki potencijal u ovom klubu. Njima treba podrška, a mi smo spremni osigurati im najbolje uvjete. Kad će se pričati o hrvatskoj odbojci, pričat će se o OK CRATIS. Društveno smo odgovorni i želimo biti primjer drugima. Sve ovo što gradimo u našoj zajednici ostaje našoj djeci, generacijama iza nas, i njima želimo pokazati da je važno baviti se sportom, ne samo virtualnom stvarnosti. Ponosni smo što smo sponzori varaždinskoj odbojci. Kao što smo Hrvatsku i Varaždin doveli na digitalnu mapu Europe, tako ćemo sad i Varaždin dovesti na odbojkašku mapu Europe. Naša podrška je tu, red je na igračima. Idemo delati. Veselim se na tribinama čuti navijačku pjesmu OK CRATIS.“ – rekao je predsjednik Uprave tvrtke CRATIS.

Sportski direktor Goran Jošić iskazao je čast što je uspješna i ambiciozna firma poput CRATIS-a u ovom klubu prepoznala jednako ambiciozne i jednako entuzijastične ljude i sportaše. „Trudimo se svoju organizaciju, kao i svi sportski klubovi, voditi tako da težimo najvišim rezultatima i tu ambiciju ne skrivamo. U jednoj rečenici to možemo najbolje sažeti kao povratak europske odbojke i europskih natjecanja u Varaždin. Cijelo desetljeće kontinuirano smo nastupali na svim europskim natjecanjima i odlučni smo u tome da s našim novim generalnim sponzorom takve utakmice vratimo u Varaždin. Svakom djetetu koje se želi baviti odbojkom omogućit ćemo da u našem klubu to može ostvariti i to je naš smisao. Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati nove pobjede i nove razloge za slavlje.“ – rekao je Jošić.

Slobodan Runjak istaknuo je kako odbojka u Varaždinu ima dugu tradiciju od 77 godina te je ovaj odbojkaški klub nositelj kvalitete u cijeloj regiji. „Godinama prije nas ljudi su radili i stvarali ovo što danas imamo, a najplodonosnije razdoblje kluba bilo je od 2000. do 2010. godine. S ponosom mogu reći da je naš klub jedini u loptačkom sportu koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske dva puta i jednom Kup. Ponosni smo na to i želimo nastaviti dalje tim putem.“ – rekao je Runjak. Naveo je kako je klub izuzetno veliki pogon, trenutno broji 220 članova i veliki pomladak – 180 djece trenira u muškoj i ženskoj kategoriji te svaki vikend u klubu djeluje 11 trenera. Zahvalio je dosadašnjem sponzoru na potpori: „Podržali su nas na našem putu da postanemo stabilni superligaš, a pred nama je sad novi iskorak u organizacijskom, sportskom i rezultatskom smislu koji ćemo ostvariti s tvrtkom CRATIS.“