21. studeni 2013.

Turski parlamentarci u posjetu Varaždinu

turski parlamentarci2

21.11.2013.-Tročlano izaslanstvo Turske Velike Narodne Skupštine, koje od 19. do 22. studenog  boravi u radnom posjetu Hrvatskoj,  danas je posjetilo  Varaždin. U Gradskoj su se  vijećnici  susreli  s varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušom, zamjenicom gradonačelnika i saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević, zamjenikom gradonačelnika Vjeranom Radelićem, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina Gorankom Grgić te predsjednicom Skupštine Varaždinske županije Dubravkom Biberdžić.
AyÅŸe TürkmenoÄŸlu, Ebubekir Gizligider i Ahmet Kenan Tanrıkulu u Hrvatsku su stigli kako bi se upoznali s  iskustvima pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a nakon sastanka  s predstavnicima Razvojne agencije Sjever DAN  i Agencije za razvoj Varaždinske županije posjetili si Srednju strukovnu i Gospodarsku školu Varaždin, kao primjere dobre prakse povlačenja sredstava iz EU fondova.
U pratnji turskih parlamentaraca bio je i Goran Beus Richembergh, predsjednik Odbora za turizam Hrvatskoga sabora i voditelj Hrvatsko-turske skupine prijateljstva.