28. ožujak 2019.

Turneja radosti na Kapucinskom trgu

Na Kapucinskom trgu u Varaždinu danas su održane Plazma Sportske igre mladih na kojima su sudjelovali osnovnoškolci varaždinskih škola.

Sportske igre mladih, koje se održavaju 23. puta u kontinuitetu od 1996. godine najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u raznim sportovima. Igre je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan koji je istaknuo kako je ovo odličan i pozitivan primjer na koji se promovira sport.

„Aktivan način života puno je bolji i kvalitetniji od onoga što danas možda prevladava kod mladih, a to je sjedenje uz računala. Želim vam svima mnogo uspjeha, a želja mi je i da Varaždin ima svog predstavnika na natjecanju u Savudriji i kasnije u Splitu. Zabavite se, držite se fer playa i ne zaboravite da nije uvijek najvažnije pobijediti, najvažnije je baviti  se sportom“ – poručio je Habijan.

Program je započeo paljenjem plamena Igara koji su zapaliti predstavnici Grada Varaždina i Plazma Sportskih Igara mladih, a nastavio se natjecanjima u graničaru i trčanju na 60 metara.