23. veljača 2013.

Turistički razgled Gradske vijećnice, uskoro i vjenčanja

razgled vijećnice image razgled vijecnice2

23.02.2013.-Na međunarodni dan turističkih vodiča varaždinski vodiči svake godine Varaždincima i gostima grada poklanjaju besplatno razgledavanje uz stručno vodstvo. Ove godine, turistima je po prvi put vrata otvorila i Gradska vijećnica, a prvu grupu dočekao je i pozdravio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.
„Govorili smo da želimo biti otvoreni i transparentni, pa smo s veseljem prihvatili prijedlog Turističke zajednice grada i Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždina da se Gradska vijećnica otvori za razgled. Činit ćemo to i ubuduće, nekoliko puta godišnje, ali i ovisno o interesu građana.“
U 40 minutnoj šetnji Vijećnicom, jednom od najstarijih varaždinskih kuća, posjetitelji su mogli doznati brojne zanimljivosti iz njene, ali i prošlosti Varaždina, razgledati Salon, kabinet gradonačelnika, pregledati povijesne isprave, nagrade, ali i doznati kako danas funkcionira gradska uprava.
Gradonačelnik Habuš najavio je još jednu zanimljivost: u Gradsku se vijećnicu s početkom travnja vraćaju vjenčanja, koja su 2007. godine preseljena u Županijsku palaču.