22. listopad 2022. | Autor: dd

Trofej Grada Varaždina okupio 500 plesača

Međunarodni turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima „Trofej Grada Varaždina“ u subotu 22. listopada 2022. okupio je preko 500 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa.

Turnir je otvorio Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina,  a na viskom nivou organizirali su ga Sportski plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Hrvatski sportski plesni savez. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Turističke zajednice te sponzorstvo Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina natjecanja su započela već u ranim jutarnjim satima u disciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Natjecatelji su se varaždinskoj   publici predstavili u dvije atraktivne discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep). Večernji show program bio je vrhunac manifestacije kojom se potvrdilo da Varaždin spada u najjače plesne centre u Hrvatskoj. Da je Trofej  grada Varaždina jedno od najboljih plesnih natjecanja u zemlji govori i podatak da su u Varaždinu nastupili plesači svih dobih skupina od djece do veterana iz različitih krajeva Hrvatske, a također i gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ukrajine i Srbije.