27. prosinac 2013.

Tri gradska upravna odjela preseljena u Preradovićevu 10

preradovićeva iznutra1

27.12.2013.-Od 23. prosinca tri gradska  upravna odjela - za društvene djelatnosti, gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju te za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša – od danas rade na novoj adresi, Preradovićeva 10. Nove prostore a javnosti je predstavio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, istaknuvši kako su sada, po prvi put u novijoj povijesti, svi gradski upravni odjeli u vlastitim, gradskim prostorima. U temeljitu obnovu zgrade koja je godinama zjapila prazna i propadala, Grad je uložio 3.100.000 kn, a u prvoj fazi dobiveno je ukupno 570 četvornih metara korisnog prostora.
U sklopu I faze rekonstrukcije izvedeni su radovi na formiranju uredskih prostora (ranije nije bilo prostorija već su bili otvoreni trgovački prostori), izvedene su sve nove instalacije: električna, vodovodna, kanalizacijska, računalne mreže i instalacije protupožarnog sustava. Također je izveden novi sustav grijanja i hlađenja. Obzirom da se radi o zgradi javne namjene u zgradi je uređen invalidski WC, ugrađeno je dizalo i podizna platforma za invalide. Obnovljeni su kameni elementi na uličnom pročelju i sanirana su sva pročelja zgrade. U potkrovlju je izvedena nova podna konstrukcija, ugrađeni su krovni prozori i pripremljeni su izvodi kako bi se tijekom 2014. godine potkrovlje do kraja uredilo.
Upravni odjeli za društvene djelatnosti i gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju do sada su bili u unajmljenim prostorima u Kukuljevićevoj 14, dok se Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša u Preradovićevu preselio iz Vrazove, odnosno sa sedmog kata „vodotornja“.