24. prosinac 2020. | Autor: Maja Hrešć

Tiskan rukopis „Kulturna povijest grada Varaždina“

Upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU-a u Varaždinu dr.sc. Vladimir Huzjan u četvrtak je gradonačelniku dr.sc. Ivanu Čehoku povodom božićnih blagdana uručio prvi primjerak tiskanog izdanja knjige „Kulturna povijest grada Varaždina“autora dr. Rudolfa Horvata, rukopis koji do sad nikad nije objavljen i koji ima kapitalnu vrijednost za, ne samo kulturnu nego i svekoliku povijest grada Varaždina.

Nakladnici su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, Grad Varaždin i Gradski muzej Varaždin. Djelo su za tisak priredili i uredili te izradili biografske jedinice Spomenka Težak, Jasmin Medved i Vladimir Huzjan.

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok je uputio čestitke i zahvalu svima koji su sudjelovali na ovom projektu: „Ova knjiga je od nemjerljive vrijednosti za grad Varaždin jer do sada, uz Povijest grada Varaždina dr. Rudolfa Horvata, koji je bio zatvoren od strane komunističkih vlasti, nismo imali djelo koje objedinjuje kulturnu povijest našeg grada. Čestitam svima koji su se angažirali. Varaždinci se sad imaju prilike upoznati s vrlo važnim dijelom varaždinske povijesti,a također će nam koristiti i za promicanje turističke ponude našeg grada.“