15. veljača 2024. | Autor: Maja Hrešć

U tijeku dogradnja i rekonstrukcija objekta NK Plitvica

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković obišli su prostorije NK Plitvica u prigradskom naselju Gojanec. Kao što je gradonačelnik prošle godine i najavio, tamo su započeli radovi na prvoj fazi dogradnje i rekonstrukcije ovog objekta.

Obilasku radova pridružili su se predsjednik NK Plitvica Berislav Bračko, direktor gradske tvrtke Varkom Bruno Ister i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički.

U sklopu projekta dograđuju se dodatne svlačionice, sanitarni čvorovi i prateće prostorije, neophodne radi osiguravanja uvjeta koji su propisani za igranje u elitnoj ligi, ali i za potrebe nogometne škole. Prostorije, radi održavanja svakodnevnih treninga, uz NK Plitvica koristi i Nogometni centar Vidovec s četiri kluba, DVD Gojanec za pripreme za natjecanja te se koriste za održavanje različitih događanja u naselju Gojanec.

Vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 205 tisuća eura, a predviđa se i druga faza za rekonstrukciju i uređenje starog, odnosno postojećeg objekta. U drugoj fazi uvest će se sve nove strojarske instalacije te moderni sustav koji koristi obnovljive izvore energije.

Gradonačelnik Neven Bosilj je ovom prilikom istaknuo kako 50 godina rada kluba koji okuplja velik broj članova, igrača i simpatizera, nakon dugog niza godina zaslužuje ulaganje u infrastrukturu, zbog sigurnosti, ali i boljih uvjeta za rad.