29. svibanj 2015.

Sveučilište Sjever postalo javno

sveučilište sjever

Najmlađe Sveučilište u Republici Hrvatskoj, Sveučilište Sjever, današnjim izglasavanjem Zakona od strane saborskih zastupnika postalo je osmo javno Sveučilište u Republici Hrvatskoj. Povijesni je to trenutak gradova osnivača, Koprivnice i Varaždina na koji smo svi izuzetno ponosni.
Uvjereni smo kako će Sveučilište Sjever odgovarati kvalitetno i brzo na sve potrebe gospodarstva, kulturnog i društvenog života te da će potaknuti razvoj cijele Sjeverozapadne Hrvatske, ali i šire.

Ovim putem još jednom moramo uputiti zahvale premijeru Zoranu Milanoviću te cijeloj Vladi Republike Hrvatske što je prepoznala kvalitetu Sveučilišta Sjever i što je udovoljila potrebama naših stanovnika.

Zahvale se također trebaju uputiti i resornom Ministarstvu posebno ministru Vedranu Mornaru i njegovom zamjeniku Roki Andričeviću. Zahvalni smo svim saborskim zastupnicima koji su na danas održanoj sjednici svojim glasom omogućili našoj regiji jednake uvjete za razvoj i napredak koji imaju i ostali dijelovi i regije naše zemlje. Posebno bismo ovdje istaknuli  saborske zastupnike Marija Habeka, Milorada Batinića, Marijana Škvarića, Željka Šempera, Darka Ledinskog i Vedrana Babića što su nam pružali pomoć i podršku od početka projekta.

Zahvaljujemo i županu Varaždinske županije Predragu Štromaru i njegovim suradnicima na velikoj podršci i pomoći u ovom projektu od prvoga dana. Također, svoje zahvale upućujemo i gradonačelniku Grada Ludbrega Dubravku Biliću na svoj pomoći koju nam je pružio.

Također zahvaljujemo na razumijevanju važnosti ovog projekta za Grad Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju županu Darku Korenu i njegovim suradnicima.


GRADONAČELNICA      GRADONAČELNIK                                                                                               
Vesna Želježnjak, dipl.oec           Goran Habuš, dipl.ing