20. listopad 2024. | Autor: Maja Hrešć

Svečanost povodom 10. obljetnice Katoličke osnovne škole Svete Uršule

Katolička osnovna škola Svete Uršule u subotu je proslavila 10. obljetnicu škole. Na svečanosti koja se održala u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, u ime gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja, prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

Uz roditelje, djelatnike i učenike škole te ravnateljicu s. Damjanu Mihaelu Barbarić obilježavanju su nazočili i umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, prva ravnateljica škole i provincijalna glavarica sestara Uršulinki s. Mihaela Ankica Dumbović, glavarica uršulinskog samostana u Varaždinu s. Jasna Lucić, duhovnik škole preč. Franjo Biškup, predstojnik Ureda za katoličke škole vlč. Mišel Kovačević, kao i vlč. Ivica Cujzek.

Pročelnica Danijela Vusić prenijela je pozdrave i čestitke gradonačelnika Nevena Bosilja na prvih 10 godina rada škole: „Ova škola je jako brzo stasala u školu koja se može nositi s izazovima. Da je tome tako govori u prilog i činjenica da je Katolička osnovna škola sv. Uršule škola koja je u svim gradskim projektima, surađuje sa svih 7 osnovnih škola i Centrom Tomislav Špoljar i nikad nismo radili razliku između njih.“ – istaknula je u svom obraćanju pročelnica Vusić, zahvaljujući svim učenicima, djelatnicima, kako nastavnicima tako i onima u tehničkim službama, sadašnjoj i bivšoj ravnateljici te naravno roditeljima koji su svojom suradnjom sa školom uvelike zaslužni za njezin napredak.