24. rujan 2019.

Svečanost otvorenja nadograđenog dijela VI. osnovne škole

U novoj dvorani VI. osnovne škole u Varaždinu jučer je prigodnom svečanošću otvoreno 2500 kvadrata novoizgrađenih prostora.

Otvorenju je, uz učenike, nastavnike, roditelje i predstavnike Grada i Županije, prisustvovala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Ministrica je istaknula kako ova dogradnja pokazuje da Grad Varaždin skrbi o školi što je i osnovna zadaća osnivača, pohvalila je ravnatelja Maria Stančića i sve nastavnike koji su postigli izvanredne rezultate u projektu “Škola za život” te je naglasila kako bi svoje znanje i iskustva trebali prenositi školama koje su bile manje uspješne.

Gradonačelnik Ivan Čehok smatra kako je trojaka vrijednost izgradnje ovih prostora i sportske dvorane:

"Mi smo ovime zaključili kompletnu izgradnju osnovnih škola te se nastava u svima održava u jednoj smjeni. Nažalost, još dugo ćemo biti jedini hrvatski grad u kojem su sva djeca i nastavnici u jednoj smjeni . Druga vrijednost je činjenica da je ova škola, koja je jedna od najboljih škola u Hrvatskoj, konačno dobila suvremenu knjižnicu i suvremene kabinete za STEM područja, biologije kemije i fizike. Treća vrijednost je da ovom dvoranom i naši varaždinski sportaši, osobito sportski pomladak, konačno dobivaju dvoranu koju će moći koristiti jer je u Varaždinu u ovom trenutku premalo dvorana" - rekao je gradonačelnik i naglasio da je Grad uložio vlastita sredstva u iznosu od 15.8 milijuna kuna što je daleko manje od što projekta JPPa- koji je trebao iznositi oko 180 milijuna kuna.

"Uz ulaganja u drugu i petu osnovnu školu mi ćemo imati najbolje škole u ovom dijelu Europe" - zaključio je gradonačelnik Čehok.