09. rujan 2021. | Autor: Maja Hrešć

Svečanom sjednicom obilježen Dan Varaždinske županije

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u srijedu je nazočio svečanoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije koja se uz prisustvo predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministara, saborskih zastupnika, župana susjednih županija, varaždinskog biskupa mons. Božu Radoša, županijskih vijećnika i brojnih uglednih gostiju održala u atriju Županijske palače.

Županu Anđelku Stričaku, njegovoj zamjenici Silviji Zagorec i predsjedniku Skupštine Josipu Križaniću, uz čestitke povodom Dana Varaždinske županije, poželio je puno uspjeha u radu.

„Ovakve prigode uvijek su prilika da se prisjetimo svih koji su pridonijeli da danas živimo u gradu i županiji s najvećom stopom zaposlenosti, najboljim rezultatima u kontinentalnom turizmu, gradu i županiji u kojoj djeluju čak tri sveučilišta. Ponosimo se našim sportašima i svakim postignutim uspjehom koji nas čini poznatima diljem Europe i svijeta.

Prigoda je ovo da se s ponosom prisjetimo i iskažemo poštovanje najzaslužnijima za izborenu neovisnost Lijepe naše, posebno svim Varaždinkama i Varaždincima, stanovnicima naše županije koji su pokazali junaštvo i požrtvovnost, na čemu ćemo im biti vječno zahvalni.

Ljudi hrvatskog Sjevera, svojim radom i djelovanjem pridonose razvoju naše domovine u znanstvenom, kulturnom i gospodarskom pogledu. Uistinu se ponosim time, i kao gradonačelnik najljepšeg grada na svijetu smještenom u najljepšoj hrvatskoj županiji izražavam svoju zahvalnost.

Ovaj datum neka svima nama označi i novo vrijeme, u kojemu ćemo napokon zatomiti osjećaj samozatajnosti, neka nam pomogne da svima pokažemo pravu vrijednost koju imamo i kao grad i kao županija. Zajedno gledajmo u budućnost, noseći u sebi sliku prošlosti, čuvajmo naša dostignuća i budimo otvoreni jedni za druge i izazove pred nama.

Napokon, sve vrijednosti i svu snagu koju smo iskazali u našoj ne tako davnoj prošlosti – odlučnost, zajedništvo, vjeru u sebe i pobjednički duh – neka nam danas budu putokaz za sve što je pred nama. Cilj je samo jedan – učiniti grad i županiju mjerom i obrascem i izvan naših granica. Sretan nam svima Dan Varaždinske županije!“ – rekao je gradonačelnik u svojem obraćanju uzvanicima.

U sklopu svečanosti  dodijeljena su javna priznanja istaknutim pojedincima, ustanovama i udrugama za 2021. godinu.