16. studeni 2022. | Autor: dd

Svečano uručenje ugovora o stipendijama

Grad Varaždin će u subotu,  19. studenog 2022. godine u 11.00 sati u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu (1. kat) organizirati tradicionalnu, svečanu dodjelu ugovora o stipendiranju varaždinskim studentima.  

Ugovore o stipendiranju studentima će uručiti gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj sa suradnicima, a  desetak minuta prije podjele zainteresiranim medijima će  dati izjave o toj temi. Na kraju podjele, dobitnici stipendija budu zamoljeni za zajedničku fotografiju na sceni koncertne dvorane.

 

Svi novi korisnici stipendija obavezni su doći potpisati ugovor o stipendiranju od 9.00 do 10.30 sati. također u subotu, 19. listopada 2022. godine. Molimo medije da najave kako će potpisivanje ugovora biti organizirano u predvorju ispred same Koncertne dvorane Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Potpisivanje će biti podijeljeno na nekoliko stolova po abecedi prezimena. Korisnici koji imaju opravdan razlog i budu spriječeni doći na potpisivanje i dodjelu, potpisivanju ugovora umjesto njih može pristupiti roditelj/skrbnik, a koji za isto mora sa sobom imati papirnatu fotokopiju osobne iskaznice korisnika za kojeg se potpisuje ugovor i papirnatu fotokopiju svoje osobne iskaznice.

 

Stipendije u brojevima:

Ukupno će 369 broj novih stipendista potpisati ugovore o stipendiranju.

Po postojećim ugovorima stipendije će nastaviti primati 289 stipendista.

To znači da će ove godine Grad Varaždin stipendirati ukupno 658 studenata i učenika . U akademskoj godini 2022/2023 za stipendije će biti izdvojeno ukupno 3,6 milijuna kuna, a za troškove prijevoza dodatnih  350 tisuća kuna iz gradskog proračuna.

 

Iznosi stipendija:

Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 650 kn mjesečno (do sada je bilo 600 kn).

Stipendija za studente koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za nedeficitarna zanimanja od ove godine iznose 350 kn mjesečno (do sada je bilo 300 kn).

Stipendija za studente koji se školuju izvan Varaždina i Čakovca i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od  650 kn do 900 kn mjesečno (do sada je bilo od 600 kn do 800 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

Stipendija za studente i učenike koji se školuju u Varaždinu i Čakovcu i školuju se za deficitarna zanimanja od ove godine kreću se u rasponu od 350 kn do 600 kn mjesečno (do sada je bilo od 300 kn do 500 kn) ovisno o prosjeku ocjena.

 

Uz to,  336 učenika i studenata primat će sredstva za pokrivanje troškova prijevoza 160 kuna.

 

 

ilustracija: <a href="https://www.freepik.com/free-photo/free-time-students-bachelor-s-campus-life-rhythm-five-friendly-students-are-walking_2583709.htm#query=university&position=1&from_view=keyword">Image by freepic.diller</a> on Freepik