25. rujan 2024. | Autor: td

Svečano uručenje priznanja „Plaketa Zlatna kuna“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je prisustvovao 3. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Varaždin na kojoj su uručena priznanja „Plaketa Zlatna kuna“ najuspješnijim županijskim tvrtkama u 2023. godini.

Sjednici su uz predsjednika HGK Županijske komore Varaždin Dragutina Gložinića, nazočili dekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu prof.dr.sc. Marina Klačmer Čalopa, prorektor Sveučilišta Sjever prof. dr.sc. Vlado Tropša, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović, direktor Direkcije upravljanja područnim uredima u sektoru kreditiranja HBOR-a Tomislav Marković i voditelj Ispostave HAMAG – BICRO-a za Varaždinsku županiju Eduard Dobrenić.

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj uručio je priznanje najuspješnijem velikom trgovačkom društvu „Knauf Insulation d.o.o.“ iz Novog Marofa te čestitao direktoru Stjepanu Mršiću i ostalim laureatima. Naglasio je kako polovicu cjelokupnog gospodarstva Varaždinske županije nosi upravo Grad Varaždin koji ima najveću zaposlenost u Hrvatskoj. Istaknuo je važnu ulogu obrazovnih institucija u Varaždinu koji izgrađuju uspješne poduzetnike, a najavio je kako uskoro kreće i izgradnja Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji zaključujući da je ulaganje u obrazovanje ključ i temelj gospodarstva Varaždina i Varaždinske županije. „Veliki je investicijski val u cijeloj županiji, a Grad Varaždin je generator rasta i razvoja gospodarstva, ne samo u Varaždinskoj županiji već u cijeloj Hrvatskoj“. – rekao je gradonačelnik.

Za iznimne rezultate i doprinos u razvitku gospodarstva na području Županijske komore Varaždin za 2023. godinu za najuspješnije srednje trgovačko društvo „Plaketa Zlatna kuna“ dodijeljena je „BGW Eletronics d.o.o., Ivanec“, a za najuspješnije malo trgovačko društvo priznanje je dobila tvrtka „MDR Tech d.o.o.“ iz Novog Marofa.