13. lipanj 2019.

Svečano potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Grada Belišća

U petak, 31. svibnja u Maloj vijećnici grada Belišća održano je svečano potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Savjeta mladih Grada Varaždina i Savjeta mladih Grada Belišća. Sporazum su potpisali Igor Paloh, predsjednik Savjeta mladih Grada Belišća i Mario Sinčić, član Savjeta mladih Grada Varaždina u ime Tima Hrvaćanina, predsjednika Savjeta mladih Grada Varaždina.

Osim članova Savjeta mladih grada Belišća i članova Savjeta mladih grada Varaždina, svečanosti su prisustvovali zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, predstavnici Udruge gradova u Republici Hrvatskoj Mario Žuliček i Ante Galić, predsjednik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Marko Kapular te Donna Šimatić i Josip Runtić, predsjednica i član Savjeta mladih Osječko-baranjske županije u prošlom sazivu.

Svečano potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu i suradnji kruna je jednog prijateljstva, ali i dokaz kako i mladi žele doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici te je učiniti mjestom ugodnim za život. Tako će se mladi u Varaždinu i Belišću zalagati za ostvarivanje inicijativa kojima je cilj promicanje suradnje u pitanjima od važnosti za mlade, posebice u području kulture, obrazovanja, znanosti, tehnologije, sporta, glazbe i zdravstva, a u korist jačanja međusobnih prijateljskih veza i na obostranu dobrobit mladih u gradu Belišću i gradu Varaždinu.

Formirat će i zajedničku radnu skupinu koja će svake godine osmišljavati konkretne aktivnosti te osiguravati temelje za njihovo provođenje. Između ostalog, radna skupina će pratiti programe Savjeta mladih drugih gradova i upućivati na mogućnost provođenja sličnih aktivnosti u gradu Varaždinu i gradu Belišću te će poticati suradnju dvaju Savjeta mladih s udrugama za mlade i institucijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini.