25. travanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Svečano otvoren skate park

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je uz svjetskog prvaka i najboljeg hrvatskog BMX vozača Marina Ranteša, svečano otvorio novi skate park u varaždinskom Parku mladih. Uz gradonačelnika, otvorenju su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica, gradski vijećnik i stručni suradnik u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina Denis Mladenović, zajedno s ostalim gradskim vijećnicima.

Gradonačelnik je naglasio da su čak 75 posto od iznosa sredstava donacije, a ovakav park ukupno vrijedi oko milijun kuna: „Grad je za oko 20 posto sredstava, i uz pomoć tvrtke koja je obnovila stare rampe, došao do skate parka kojim se stvarno možemo pohvaliti. Varaždin se kandidirao za Europsku prijestolnicu mladih, a svi ovakvi sadržaji govore u prilog tome da smo usmjereni prema mladim ljudima. Vjerujem da će ovo biti omiljeno okupljalište mladih“.

Marin Ranteš zahvalio je gradonačelniku jer Varaždin sada ima 2. najveći skate park u Hrvatskoj: „Probao sam voziti još jučer i park je stvarno fenomenalan. Vjerujem da ću i ja i svi budući vozači imati prave uvjete za trening jer se po ovome izdvajamo ne samo kao grad, već i kao država. Zahvalan sam i sretan. Nadam se da će se Grad pobrinuti da se park održava kako treba. Znate onaj osjećaj kao kad sanjate neki dobar san i probudite se i niste sigurni da li je to stvarnost ili ne. Tako je i meni ovo. Sanjao sam dugo o tome, danas sam se probudio i park je još uvijek tu. Jedva čekam subotnje natjecanje da se svi okupimo, zabavljamo i uživamo“.

U subotu 27, travnja, od 12 sati u Varaždinu će se održati natjecanje Challenge tour, kao jedna od stanica tokom kojih će najavljivati 20. Pannonian Challenge. U sklopu ovogodišnjeg Challenge toura održat će se i prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu, gdje će nastupiti i naš Marin Ranteš.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan naglasio je kako svega ovog ne bi ni bilo da nije bilo Marina Ranteša i svih mladih Varaždinaca koji se tako strastveno bave ovim sportom: „Želim im da u subotu ostvare dobre rezultate i da budu zadovoljni. Ovo je novi sadržaj za mlade u našem gradu kojim pokazujemo da doista razmišljamo o njima, da su nam bitni. Ovaj prostor je oplemenjen s novim skate parkom i to je zasigurno nešto bolje od onog što smo tu mogli viđati vikendima. Nadam se da je to prošlost i da će ovdje mladi uživati u svojim aktivnostima. Važno je da u građanima proradi svijest da je ovo nešto što vrijedi i da mladima puno znači te da će se park očuvati.“

„Ovime je Varaždin ucrtan na mapu ekstremnih sportova, što osim sportskog, pruža i turistički potencijal“, rekao je Denis Mladenović iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.