20. prosinac 2021. | Autor: Maja Hrešć

Svečano obilježen Dan Geotehničkog fakulteta

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je nazočio svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Geotehničkog fakulteta.

Gradonačelnik je čestitao Dan fakulteta svim studentima, profesorima i djelatnicima te im zaželio puno uspjeha u učenju i daljnjem radu. „Danas, kada se globalno susrećemo s klimatskim promjenama, onečišćenjima okoliša i energetskom transformacijom, Geotehnički fakultet u Varaždinu igra sve značajniju ulogu u traženju izlaza iz izazova kako budućim generacijama ostaviti sigurno i ugodno mjesto za život. Studijski programi gospodarenja otpadom, zaštite okoliša, zaštite voda, geotehnike, zelene energije i cirkularne ekonomije su discipline od presudne važnosti za kvalitetu našeg življenja i održanje budućih generacija. Kao gotovo svugdje na svijetu, također i na našem varaždinskom primjeru, vidljivo je koliko je stručno znanje na tim područjima znanosti presudno za opstojnost zajednice.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Naglasio je kako Grad Varaždin i šira regija mogu biti ponosni što u svojoj sredini imaju takav fakultet koji svojim praktikumima, laboratorijima i prije svega stručnim nastavničkim kadrom odgovaraju na zahtjevna pitanja educiranja inženjera pred kojima su zahtjevni zadaci pronalaženja rješenja za zaštitu okoliša.

Nakon prigodnih obraćanja gradonačelnika, dekana izv. prof. dr. sc. Hrvoja Meaškog te ostalih visokih uzvanika, uslijedila je dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim studentima na studiju, Dekanovo priznanje, nagrada nastavnicima i suradnicima Fakulteta za znanstvenu djelatnost, priznanje najistaknutijem pojedincu, priznanje „prijatelj GFV-a“, zahvalnice za izuzetno zalaganje djelatnika kao i priznanja javnim ustanovama i tvrtkama.