15. prosinac 2023. | Autor: Maja Hrešć

Svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je nazočio svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Fakulteta organizacije i informatike koja se održala u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Svečanosti su se odazvali brojni ugledni gosti, a nakon uvodne riječi dekanice Marine Klačmer Čalopa, pozdravnim govorima obratili su se predsjednik Gospodarskog savjeta FOI-ja i predsjednik Uprave partnerske tvrtke SICK Mobilisis Goran Kanižaj, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, izaslanik Vlade RH i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Zamjenik gradonačelnika uputio je čestitke svim djelatnicima fakulteta i studentima, a posebno bivšoj dekanici fakulteta Nini Begičević Ređep na fantastičnoj suradnji, uspješno odrađenom projektu obnove zapuštene vile Oršić u moderni edukativni centar te podsjetio na veliku ulogu koju će FOI kao partner Grada imati u 5 milijuna eura vrijednom projektu InterActGreen, revitalizaciji Dravske park šume i u mnogim drugim projektima. „Ipak, kao vrhunac naše dosadašnje suradnje posebno treba istaknuti projekt Regionalnog centra za predinkubaciju u pametnoj industriji FOI-a koji je započet upravo inicijativom dosadašnje dekanice Nine Begićević Ređep, uz veliku pomoć nove dekanice Marine Klačmer Čalope, koje su garancija da će se taj projekt i ostvariti. To potvrđuje i sporazum potpisan prije nekoliko dana kojim se Gradu Varaždinu dodjeljuju 22 milijuna eura iz ITU mehanizma, čime se osiguravaju financijska sredstva od oko 6 milijuna eura za taj Centar čiji početak izgradnje očekujemo krajem 2024. godine.“ - rekao je Miroslav Marković.

Čestitao je novoizabranoj dekanici Marini Klačmer Čalopi i zaželio joj uspješan mandat te još jednom istaknuo važnost realizacije novog kampusa FOI.

Na samoj svečanosti uručene su nagrade i priznanja nastavnim i nenastavnim djelatnicima fakulteta te studentima.