27. svibanj 2022.

Svečani prijem za vrhunske gluhe olimpijske sportašice i sportaše

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas 27. svibnja 2022. godine održan je svečani prijem za gluhe olimpijce koji su na Ljetnim Olimpijskim Igrama gluhih održanim od 1. svibnja do 15. svibnja 2022. godine u brazilskom gradu Caxias do Sulu ostvarili vrhunske rezultate. Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih osvojila je zlatnu medalju što im je ukupno peto zlatno olimpijsko odličje. Izvrsne rezultate ostvarili su i članovi Streljačkog kluba gluhih Varaždin.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo čestitati vam na vrhunskim rezultatima na Olimpijadi te na svim dosadašnjim uspjesima kao i na upornost i trudu. Unatoč tjelesnom oštećenju ostvarujete zavidne rezultate i promičete hrvatski sport diljem svijeta. Grad Varaždin čini sve kako bi svi sportaši bili ravnopravni te ulaže dodatna sredstva u integraciju djece s tjelesnim oštećenjima u sve segmente našeg društva.“ – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. Uz zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina uspješnim sportašicama i sportašima čestitali su i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Dražen Cesar.

Član stručnog tima Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih Mario Lušić i tajnik Varaždinskog športskog saveza gluhih Vladimir Hanjš zahvalili su Gradu Varaždinu na svemu što čine za vrhunski sport, ali ujedno su i napomenuli kako ima još prostora da se sportašima s tjelesnim oštećenjima olakša treniranje.

Na prijemu su sudjelovali zlatni olimpijci, rukometaši Ivan Pajić, Jakov Kolarić, Florijan Kolarić i Žiga Bedenik te Ela Minđek koja je na Olimpijadi osvojila 9. mjesto u kategoriji zračni pištolj 10m.