29. travanj 2022.

Svečana sjednica povodom obilježavanja 118. obljetnice organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu

Svečanom sjednicom u Hotelu Turist, danas 29. travnja 2022. godine, obilježena je 118. obljetnica organiziranog obrtništva u gradu Varaždinu. Tom prigodom uručene su nagrade i priznanja najuspješnijim obrtnicima s područja grada Varaždina. 

Predsjednik udruženja Boris Kos čestitao je svim obrtnicima i naglasio kako se obrtnici iz godine u godinu susreće s novim izazovima te iz svake krize izlaze još jači i snažniji te nastoje sačuvati naslijeđenu baštinu i običaje obrtnika. U samom gradu Varaždinu trenutno djeluje 970 obrtnika. „Briga o svakom obrtniku prioritet je Udruženja te se zahvaljujem i Gradu Varaždinu na podršci i pomoći, posebice u doba pandemije.“ - istaknuo je predsjednik Udruženja Boris Kos.

Na svečanosti je u ime Grada Varaždina i u Gradonačelnikovo ime svim obrtnicima čestitao i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković. „Čast mi je ispred Grada Varaždina pozdraviti vas i čestitati vam 118. obljetnicu organiziranog obrtništva u našem Gradu.

Usuđujem se reći kako su upravo obrtnici još od srednjeg vijeka jedni od najzaslužnijih za razvoj našega grada, a drago mi je što i danas, bez obzira na sve krize i tešku gospodarsku situaciju pridonose percepciji Varaždina kao razvijenog i poželjnog mjesta za život.

Obrtništvo je oduvijek bilo snažan pokretač razvoja gospodarstva općenito, a mi kao odgovorna Gradska uprava učinit ćemo sve kako biste se svi vi koji ste proteklih nekoliko teških godina pokazali sve svoje znanje, umješnost, ali i entuzijazam i dalje razvijali i pridonosili napretku našega Grada jer iskreno poštujemo vaš rad, upornost i odricanje.

Prošle godine dodijeljeno je 1.022.000,00 kuna iz Poduzetničkog fonda, a s potporama ćemo nastaviti i ove godine kao i s potporama za izlaganje na manifestacijama poput Špancirfesta i Adventa, čime želimo olakšati poslovanje, ali i pridonijeti promociji varaždinskih obrtnika i poduzetnika.

I osobno koristim svaku priliku, pa ću to učiniti i sada da pozovem sve naše sugrađane da upravo kupovinom proizvoda vaših vrijednih ruku podrže naše, domaće obrtništvo.

Još jednom svim članovima Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin na čelu s predsjednikom Kosom čestitam 118. obljetnicu i želim puno uspjeha u daljnjem radu.“- zaključio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Obrtnicima je na njihovoj obljetnici čestitao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.