29. travanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Svečana sjednica povodom Dana Općine Vinica

Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj u petak je u ime predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prisustvovao svečanoj sjednici Općine Vinica povodom obilježavanja Dana Općine Vinica i blagdana Svetog Marka.

Sjednici su uz domaćine, načelnika Općine Branimira Štimeca i predsjednika Općinskog vijeća Predraga Štromara, nazočili ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kao izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski u ime predsjednika Hrvatskog sabora, brojni načelnici i drugi uvaženi gosti.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako se Vinica danas uistinu može ponositi s mnogo toga, kao jedinstveno mjesto s bogatom povijesti, tradicijom, ali i očuvanom kulturnom i prirodnom baštinom te povoljnom poslovnom klimom.

"Već od prošle godine vidim velike pomake, aglomeracija je pred završetkom, u velikom je zamahu obnova dvorca Opeka, u potpunosti ste obnovili vatrogasni centar, razvijate komunalnu infrastrukturu. Puno ulažete i puno pažnje posvećujete mladima, njihovom obrazovanju. Također, jaki ste u vinarstvu i poljoprivredi, razvijate nove manifestacije na radost vaših mještana, a sve što činite pomaže u poboljšanju kvalitete njihova života i potiče daljnji razvoj ovog prekrasnog područja. Posebno mi je drago što će vašem razvoju pridonijeti i Grad Varaždin kao središte ITU mehanizma u koji ste uvršteni, jer uspjet ćete realizirati odlične projekte poput obnove kurije Patačić, nove šetnice, nove biciklističke infrastrukture." - rekao je gradonačelnik. Čestitao je načelniku i njegovim suradnicima na svim dosadašnjim rezultatima.

Na svečanosti su uručene novčane nagrade najuspješnijim studentima i javna priznanja istaknutim pojedincima.