21. svibanj 2012.

SUTRA NOVA REGULACIJA PROMETA I POČETAK RADOVA NA CESARČEVOJ I VRAZOVOJ ULICI

press kapucinski1

21.05.2012. - U utorak, 22. svibnja, započinju radovi na uređenju ulica oko javne garaže na varaždinskom Kapucinskom trgu. „Rekonstruirat će se dio Cesarčeve i Vrazove ulice u dužini od 257,36 m. Te će se ulice potpuno obnoviti u širini kolnika od 10 do 16 m. Radovi će,međutim, zahtijevati i novu regulaciju prometa pa molim sve vozače koji će prolaziti ovim dijelom grada za razumijevanje.“ – rekao je na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici Tomislav Osonjački, ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije koja će financirati radove s 2,6 milijuna kuna.

Radovi će potrajati do sredine srpnja, a do tada će na snazi biti znatno drugačija regulacija prometa u tom dijelu grada, naglasio je Danijel Posavec, voditelj podoosjeka za sigurnost cestovnog prometa  PU Varaždinske.

“U prvoj fazi, od 22. svibnja do 22. Lipnja, zatvara se desna traka Vrazove ulice ( dio koji prolazi uz javnu garažu) i dio Cesarčeve ulice, od skretanja iz Vrazove do semafora na raskrižju sa Zagrebačkom ulicom. Tako će lijevi dio Vrazove ulice ( uz Kapucinsku crkvu) s dvije trake sada biti dvosmjeran. Iako će privremena regulacija biti označena, a promet će regulirati i prometna mladež, molimo vozače da doista i poštuju regulaciju prometa, budući da je riječ o izuzetno frekventnom dijelu grada kojim dnevno prolazi i po 20 tisuća vozila. U drugoj fazi zatvorit će se lijeva traka Vrazove ulice, dok će Cesarčeva biti dvosmjerna. „ – rekao je Posavec.

„Javna garaža trebala bi biti gotova do kraja lipnja, pa će već za Špancirfest moći znatno ublažiti prometne gužve tj. probleme s parkiranjem u Varaždinu“ – istaknuo je Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik.

Do kraja listopada, najavio je gradonačelnik, bit će uređen i Kapucinski trg iznad javne garaže, a radovi na izgradnji sve potrebne infrastrukture, popločavanju traga betonskim i granitnim pločama te sadnja visokog i niskog raslinja te trave, stajat će oko 13 milijuna kn.