07. travanj 2023. | Autor: dd

Suradnja Varaždina i Murske Sobote na europskim projektima

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj posjetio je Mursku Sobotu gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom Murske Sobote Damjanom Anželj te direktorom Razvojnog centra Murska Sobota, Bojanom Kar.

Na sastanku koji se održao u Expanu prisustvovale su i pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Slađana Miočić, predsjednik uprave Razvojne agencije Sjever-DAN Željko Bedeković, ravnatelj Gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini te direktorica Turističke zajednice Jelena Toth.
Tema sastanka bila je prekogranična suradnja putem programa Interreg Slovenija-Hrvatska, ali i drugih poziva kao što su Interreg Europe, Central i Adrion, koji su trenutno otvoreni. Cilj posjeta je jačati ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu suradnju što je ujedno i smisao Interreg programa. Dogovorena je suradnja svih triju institucija sa srodnim ustanovama iz Murske Sobote na području digitalizacije, gastronomije i razvoja umjetne inteligencije te najavljen uzvratni posjet kako bi se suradnja i dodatno produbila.