27. listopad 2023. | Autor: dd ll

Suradnja javne uprave, razvojnih agencija i znanosti u korištenju prilika kroz EU projekte

U četvrtak, 5. listopada 2023. godine, u Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever održan je Okrugli stol pod nazivom "Suradnja javne uprave, razvojnih agencija i znanosti u korištenju prilika kroz EU projekte."

Glavni cilj ovog okruglog stola, koji je organizirao Odjel za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever, bio je potaknuti konstruktivnu raspravu i razmjenu najboljih praksi te jačanje suradnje između ključnih dionika kako bi se unaprijedila kvaliteta razvoja i implementacije EU projekata.

Izaslanik gradonačelnika i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Lovro Lukavečki, izrazio je svoje veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Grada Varaždina i Sveučilišta Sjever. Lukavečki je istaknuo:

"Kao najveći grad u regiji, Grad Varaždin ima odgovornost za razvijanje relevantnih studijskih programa i poticanje povezivanja između gospodarstva i obrazovanja u ovom području. Naša suradnja s Sveučilištem Sjever je dosad bila iznimno uspješna, obilježena brojnim zajedničkim projektima, uključujući i podršku Tehnološkom parku. Vjerujem da će ta suradnja postati još snažnija, a Grad Varaždin će uvijek biti predan partner Sveučilištu Sjever."

Osim predstavnika Grada Varaždina, na okruglom stolu su se okupili i brojni gradonačelnici te predstavnici razvojnih agencija sa sjevera Hrvatske. Sudjelovao je i ravnatelj Razvojne agencije Sjever DAN Željko Bedeković, koji je izrazio svoje zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i istaknuo želju za daljnjim jačanjem povezanosti između Razvojne agencije i Sveučilišta Sjever. 

Ovaj događaj predstavlja još jedan korak prema stvaranju produktivnih partnerstva između različitih sektora s ciljem zajedničkog doprinosa kvaliteti razvoja i provedbe EU projekata na sjeveru Hrvatske