05. veljača 2012.

SURADNJA AUSTRIJE S BAROKNIM VEČERIMA

prijem_veleposlanika

05.02.2012.- Uoči Varaždinskog sjajnog bala, gdje je bila počasna gošća, veleposlanica Republike Austrije u RH Nj.E. Andrea Ikić-Böhm primljena je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina. Gradonačelnik Goran Habuš i njegov zamjenik Vjeran Radelić zajedno s Davorom Bobićem, direktorom Varaždinskih baroknih večeri i Raymondom Rojnikom, direktorom Koncertnog ureda Varaždin razgovarali su s gošćom iz Austrije o suradnji na ovogodišnjem varaždinskom baroknom festivalu kada će Austrija biti zemlja-partner.

Christian Lack, direktor Austrijskog instituta u Zagrebu zajedno s veleposlanicom potvrdio je veliki interes Austrije da se predstavi kvalitetnim koncertima i izložbama na ugledom baroknom festivalu, a najavljena je i mogućnost predstavljanja austrijske gastronomije.

Planiraju se  projekti  kojima će biti predstavljena prošlost, ali i budućnost austrijsko-hrvatskih prijateljskih odnosa. Tako je Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina naglasio upravo činjenicu da dvije zemlje imaju zajedničku prošlost ali svakako i zajedničku budućnost kao partneri na mnogim poljima suradnje, od političkih i kulturnih do gospodarskih i ekonomskih.