02. studeni 2015.

Sufinanciranje troškova prijevoza učenicima i studentima

DSCN0020.JPG

Novim modelom sufinanciranja troškova prijevoza učenicima i studentima cijena za učenike ostaje ista i iznosi 30,00 kn dok razliku od 370,00 kn i dalje financira Grad Varaždin.
Umjesto dosadašnjih 180,00kn kada su „buseki“ prevozili učenike mjesečna karta za linijski prijevoz sada je 400,00 kn -  pojasnio je gradonačelnik Varaždina Goran Habuš zajedno sa pročelnicom UO za društvene djelatnosti Danijelom Vusić  na današnjoj konferenciji  za novinare u Gradskoj vijećnici. Srednjoškolci imaju dvije mogućnosti sufinanciranja: koristiti pokaznu kartu i nadoplatiti potrebnih 30,00 kn ili dobivati 150,00 kn mjesečno na svoj žiro račun, a studenti ostvaruju pravo za sufinanciranje prijevoza dobivati 150,00 kn mjesečno na svoj žiro račun. Rok za podnošenje prijava s potrebnom dokumentacijom na Javni poziv za financijsku potporu (sufinanciranje troškova prijevoza) produljen je do 9. studenog 2015. godine., a Javni poziv objavljen je na internetskoj stranici Grada Varaždina i u tjedniku „Varaždinske vijesti“.
Prijaviti se mogu studenti kojima je od mjesta prebivališta do visokog učilišta udaljenost više od 3 km i nisu korisnici stipendije Grada Varaždina i učenici srednjih škola s prebivalištem na području Grada Varaždina i prigradskih naselja kojima je od mjesta prebivališta do srednje škole udaljenost od 3 do 5 km i nisu obuhvaćeni drugim oblikom sufinanciranja troškova prijevoza. Obrazac za prijavu na Javni poziv dostupan je na internetskoj stranici Grada Varaždina www.varazdin.hr (natječaji), i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Varaždina, P. Preradovića 10, Varaždin na čiju adresu se i dostavlja osobno ili poštom.
Prošle godine sufinanciranje prijevoza koristilo je oko 210 srednjoškolaca i oko 420 studenata, a za financiranje prijevoza na području grada Varaždina i prigradskih naselja sredstvima iz proračuna se do sada izdvajalo 650.000 kn dok će se novim modelom trebati osigurati dodatnih 80.000 kn.