15. listopad 2012.

Sudjelujte u besplatnim radionicama i okruglim stolovima na Danu kreativnosti i inovativnosti

dan kreativnosti image DAN KREATIVNOSTI

15.10.2012. - Grad Varaždin 25. će listopada biti grad kreativnosti. U organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost već tog će se dana održati peti hrvatski  Dan kreativnosti i inovativnosti. Osim dodjele nagrade  za kreativnost u 20 sati u varaždinskom HNK,  tijekom dana će se održati dva iznimno važna THINK TANKA na temu Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha gdje ćemo nastojati pronaći i predložiti kreativna rješenja u području obrazovanja i gospodarstva. Također, održat će se niz besplatnih radionica čiji je cilj ukazati i potaknuti kreativne načine razmišljanja pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da čuju što im imaju za reći vrsni stručnjaci u pojedinim područjima.

Tehnološki park Varaždin
Radionice:
9 – 10.15 Radionica: Kreativni stav kao preduvjet razvoja u modernom svijetu – Marina Taslak (Ramiro)
12 – 13.15 Radionica: Žensko poduzetništvo – Ivana Nikolić
15 – 16.15 Radionica: Kad se fotografija i kreativni um(ovi) slože, čarobna priča nastat' može - Jasminka Jelčić
Okrugli stolovi:
10.30 – 11.45 Think Tank: Obrazovanje – POKRETAČI NAPRETKA – kako osloboditi i razviti kreativnost kroz obrazovanje (govornici: Martina Kosec, Lada Pekota Šenjug, Vladimir Paar, Velimir Srića, Ljilja Vokić, Miroslav Huđek…)
13.40 – 14.45 Think Tank: Gospodarstvo – POKRETAČI NAPRETKA – kako integrirati kreativnost u sustave i generirati nove ideje (govornici: Jadranka Boban Pejić, Emilija Žuvić, Marija Rajaković, Kristina Ercegović, Mihovil Barančić, Nikica Gabrić, Tatjana Bartaković, Natalija Martinčević, Velimir Srića…)

Hrvatsko narodno kazalište Varaždin
9 – 10.15 Radionica: Vremeplov – Ksenija Faber (plesno/baletna radionica)
10.30 – 11.45 Radionica: King Kongres – Iva Boršić (glumačka radionica)
12 – 13.15 Radionica: Ne samo bubnjarska radionica – Branko Trajkov (glazbena radionica)
13.40 – 14.45 Radionica: Elevator speech – Ana Šimunović (Ciceron) (radionica prezentacijskih vještina i odnosa s javnošću)

U sklopu događanja održat će se i jedinstvena likovna radionica za djecu „Ja sam Nikola Tesla“, i to u Hrvatskom narodnom kazalištu, 25. listopada od 15 do 16.15 sati.
Autorica radionice je Martina Kosec, koja se već niz godina aktivno bavi pedagoškim radom, a trenutačno radi kao učiteljica likovne kulture u OŠ Tin Ujević u Zagrebu. Osim pedagoškim radom bavi se i pisanjem. Suautorica je udžbenika za likovnu kulturu, recenzentica priručnika te autorica nekoliko članaka. Održala je niz predavanja i likovno-umjetničkih radionica te sudjelovala na brojnim izložbama i kolonijama. Aktivna je članica udruge OPA i udruge SEMERA.
Radionica je osmišljena za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola, a broj mjesta ograničen je na 20 učenika.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u nekoj od besplatnih radionica ili za prisustvovanje Think Tanku, svoje mjesto možete rezervirati  na  broj telefona 01/ 376 44 88. Broj mjesta je ograničen pa budite brzi!