26. srpanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Sudionici kampa FunActive Croatia 2019 na prijemu u Gradskoj vijećnici

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport Draženka Dević, u petak je u Gradskoj vijećnici primila dvanaestero mladih sudionika FunActive Croatia Camp 2019, dvotjednog kampa kojeg organiziraju članovi Rotary klubova sjeverozapadne Hrvatske. 

Draženka Dević srdačno je pozdravila sudionike kampa i zaželjela im dobrodošlicu istaknuvši kako je Varaždin grad bogate povijesti i kulturne baštine te kako će zasigurno uživati upoznajući ga. „Drago nam je što se i ove godine organizira ovaj kamp na kojem sudionici upoznaju Varaždin i okolicu, te se nadamo da će toga biti i dalje kroz nadolazeće godine. Vidim da su sretni i zadovoljni te da će ponijeti prekrasna iskustva u svoje zemlje, a na taj način i reklamirati Varaždin kao turističku destinaciju.“ – poručila je.

Nakon prošlogodišnjih odličnih iskustava, ovo je drugi put da se kamp održava u ovom dijelu Hrvatske. Sudionici kampa dolaze iz različitih dijelova svijeta: Irske, Litve, Nizozemske, Italije, Francuske, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Rumunjske, Češke, Sjedinjenih Američkih Država i Južnoafričke Republike. Svoje dvotjedno putovanje proveli su uživajući u raznim adrenalinskim aktivnostima te razgledavajući sjeverni dio Hrvatske u sklopu kojeg su posjetili i Varaždin.  

„Varaždinski klubovi i klubovi sjeverozapadne Hrvatske dali su veliki doprinos cijeloj organizaciji kampa. Prvi tjedan je Accredo Centar bio taj koji je organizirao sportske aktivnosti, druženja i kompletnu zanimaciju. Sudionici su smješteni kod obitelji-domaćina, ne samo obitelji rotarijanaca nego i građana koji su nam puno pomogli u cijeloj organizaciji. Svrha toga bila je da upoznaju naš način života, naše kulinarstvo i naše obitelji. Drugi tjedan, osim što su noćili i družili se sa obiteljima Varaždinaca, svaki dan im je bio drugačije organiziran. U ponedjeljak su bili u Ludbregu i Koprivnici, u utorak su na redu bili Krapina i Trakošćan, u srijedu smo bili u Prelogu i Čakovcu, jučer u Bjelovaru i danas, šlag na kraju, Varaždin.“ – rekao je predstavnik Rotary kluba Varaždin Zdravko Poštenik.