26. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Sudionici Erasmus+ projekta "Let's hit the road!" na prijemu u vijećnici

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica u utorak je u Gradskoj vijećnici primila sudionike Erasmus plus projekta "Let's hit the road!" na kojem uz varaždinski Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar sudjeluju partneri iz Poljske, Engleske i Portugala. 

Projekt se provodi od prosinca 2017. godine i završava u prosincu ove godine. Ciljevi projekta su poznavanje sa znamenitostima, tradicijom, običajima, karakterističnom hranom kroz situacijsko i inkluzivno učenje kojim se omogućava djeci s teškoćama da dožive iskustva kakva obično nisu u prilici iskusiti. Rezultati projekta, uz digitalne alate koji su korišteni, su pojednostavljeni turistički vodič za svaku zemlju, kuharica, svezak izraza i rečenica na svakom od jezika koji su korisni na putovanjima, a izrađeni su i časopisi.

"Uvijek mi je drago primiti goste iz drugih država, a pogotovo kad se radi o Erasmusu. Onda znamo da zapravo sve to ima i veću svrhu, konkretno izmjenu iskustva, gledanje kako se radi u drugim zemljama. Posebno smo ponosni na sudionike na projektu iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar jer, ne samo da su nastavnici bili mobilni, već i sami učenici. Mislim da je to divno iskustvo za svakog, a kamoli za djecu koja zapravo nikada možda nisu ni bila negdje dalje od Varaždina. Svi su veseli i pozitivni, ali i nekako sjetni što projekt završava, no vjerujem da će oni nastaviti sa drugim Erasmus projektom." – rekla je zamjenica Sandra Malenica.