21. srpanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Subvencije pčelarima u iznosu 60 tisuća kuna

Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj u srijedu je u Gradskoj vijećnici predstavnicima Pčelarskog društva Varaždin, predsjedniku Goranu Danku i Gabrijelu Draganiću, predao Zaključak o subvencioniranju kupnje šećera za prihranu pčela.

Grad Varaždin će pčelare s područja Grada subvencionirati sa 60.000,00 kuna, a Pčelarsko društvo Varaždin će za navedeni iznos kupiti šećer za prihranu kojeg će rasporediti korisnicima subvencije prema broju evidentiranih pčelinjih zajednica.

„Našim pčelarima u Varaždinu koji imaju gotovo dvije tisuće košnica dali smo pomoć od 60 tisuća kuna da kupe šećer za prihranu. Ova je godina za njih bila katastrofalna zbog teških uvjeta za uzgoj pčela i proizvodnju meda koji su uzrokovani bolestima, štetnicima, klimatskim promjenama. Mi im želimo pomoći i to je naša obveza. Ovim subvencijama dobit će oko 6,5 do 7 kila šećera po košnici za prihranu. Nadam se da ćemo vrijednim varaždinskim pčelarima i njihovim pčelama osigurati opstanak.“ – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj.

Goran Danko je zahvalio gradonačelniku za svoj potpori i pomoći u ime Pčelarskog društva Varaždin koje trenutno broji 107 članova.