05. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Strukturirani dijalog oko radne aktivnosti branitelja i uključenosti u društveno poduzetništvo

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković u srijedu je prisustvovao strukturiranom dijalogu Tematske mreže branitelja na temu „Radna (ne)aktivnost hrvatskih branitelja i uključenost u društveno poduzetništvo“ u okviru projekta Analiza društvenih faktora koji utječu na kvalitetu života braniteljske populacije – smjernice za budućnost, koji se u organizaciji Udruge specijalne jedinice policije Roda održao u Županijskoj palači Varaždinske županije.

Događaju su nazočili predsjednik Udruge specijalne jedinice policije Roda Dražen Vitez, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, prof. dr. sc. Nenad Pokos iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te brojni sudionici i gosti.

Zamjenik gradonačelnika čestitao je Udruzi SJP Roda na još jednom odličnom projektu koji provode. „Želim da znate kako Grad Varaždin stoji na raspolaganju svima vama, kad god zatreba, a pogotovo kao podrška u vašim projektima. Ovim projektom napravljena je dobra analizu stanja u braniteljskoj populaciji, ali i smjernice kojima treba ići da bi se našim braniteljima, koji se često osjećaju isključenim iz društva i često imaju probleme radi svega što su prošli, pomoglo i da se osjećaju kao članovi ovog društva, a ne marginalizirani ili diskreditirani. Projekti poput ovog pomoću kojih se dolazi do točnih podataka usmjeravaju nas na daljnje akcije prema ustanovama i svima koji se brinu o braniteljskoj populaciji. Želim vam puno uspjeha u vašem radu i svako dobro.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.      

Svrha strukturiranog dijaloga je predstavljanje smjernica za poboljšanje kvalitete života braniteljske populacije, izrađenih na temelju ispitivanja javnog mnijenja te znanstvenih istraživanja. Teme koje se obrađuju su komunikacija branitelja s donositeljima odluka u Republici Hrvatskoj, radna (ne)aktivnost branitelja i uključenost u društveno poduzetništvo, javno mnijenje te zdravstvena skrb o braniteljima.